Rolex Daytona 116520 i stål med svart urklocka

Rolex Daytona 116520 har varit hos oss i över 16 år, från debut 2000 till dess ersättning, debuterade keramik 116500 (hands-on här) 2016. Stålet Daytona har inte bara varit en sällsynt fågel som rolex klockor till salu har ofta gjort extremt svårt att erhålla, men också en ikon bland lyxkronografer. Jag hade en runt i ett par veckor och inte så länge efter att jag började bära den, frågade jag mig själv frågan: är stål Daytona en riktig klockvän? Har det åldrats väl? Har det behållit sin magi, eller har sin berömmelse gjort att den lät sitt vakt när konkurrensen blev hårdare varje år? Massor av frågor i mitt sinne, så jag började söka svar.

Det finns ett ordstäv på ungerska som i direkt översättning går som "det kommer nu ut ur min armbåge." Trots att jag tänker på det, är jag inte helt säker på hur detta vetenskapligt tveksamma ordstäv höll på, Daytonas historia vid denna tidpunkt kan också mycket väl komma ut ur armbågen - du har hört det så många gånger.

Om du inte har några vänner och vill se till att det stannar på det sättet, försök att träffa nya i hotellets lobbyer eller på internet, spotta allt, hela tiden. Alternativt kan du bara lära känna dessa nummer och använda dem ofta vid offentliga sammankomster: 6239, 6240, 6262, 6269, 16520, 116520. Det finns flera av dessa rolex Day-Date  klockor till salu-referenser, men dessa är redan tillräckliga för att hålla anständiga och roliga människor att spendera för mycket Tiden omkring dig, ska du prata om dessa ofta. Tyngdpunkten ligger på att inte ringa allt genom sin referens hela tiden som en total dusch - och inte att vara okunnig om klockhistoriken.

Trots att Rolex har producerat kronografer sedan åtminstone trettiotalet, kan Daytonas historia faktiskt spåras tillbaka till femtiotalet, när Rolex gjorde några kronografer, som de ibland ganska fantasifullt betecknades "Chronograph". De fem linjerna som skryts på klocksklockor var men bara en dröm på den tiden. Rolex verkar inte vilja att du ska veta mycket om dessa ousted modeller - inte en pre-Daytona kronograf finns på deras annars riktigt detaljerad historia sida, inte heller i deras ännu mer detaljerade historia sida på deras press-enda webbplats.

I ett nötskal är den så kallade "pre-Daytona" -historien som du kanske vill veta det faktum att Cosmograph-namnet Rolex registrerades redan 1955 och att referensen 6238, introducerad 1961 (vissa källor säger 1963) var en snygg kosmograf som ännu inte hade Daytona-namnet tillagt det. Vad Rolex vill att du ska veta är Rolex Cosmograph Daytona referens 6239 från 1963, den första "rätt Daytona". Det var smeknamnet "Daytona" efter Rolexs anslutning till Daytona International Speedway började 1962. Fortfarande hittills det fulla namnet av Daytona är Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona.

more link